United Voices

landelijk platform zwerfjongeren

United Voices organiseert samen met SZN de Tassenpicknick

Stichting Zwerfjongeren Nederland (SZN) startte drie jaar geleden de ‘tassencampagne’ met de slogan ‘Je hele hebben en houen in een tas’. De campagne bestaat uit foto’s van de tassen van jongeren. Deze verschijnen op ansichtkaarten en posters, met daarbij kort het verhaal van de betreffende jongere. Het doel is meer mensen ervan bewust te maken dat er in Nederland zo’n 9.000 jongeren dak- of thuisloos zijn. Deze campagne staat nu online op www.zwerfnet.nl/tassencampagne en alle dak- en thuisloze jongeren kunnen meedoen!

Waarom (anoniem) meedoen?

Jongeren kunnen via internet zelf een foto van hun tas uploaden en daarbij hun verhaal vertellen. Dit kan ook anoniem! De tekst is vrij: jongeren kunnen hun voorgeschiedenis vertellen maar ook waar ze tegenaan lopen als ze hun leven weer op de rails willen krijgen.

Met zoveel mogelijk verhalen op één webpagina, komt er inzicht waar de jongeren zitten en tegen welke problemen ze aan lopen. Met dit ‘bewijsmateriaal’ kan SZN hiervoor  makkelijker aandacht vragen omdat de – voor de buitenwereld vaak –  onzichtbare jongeren via de tassencampagne op internet zichtbaar gemaakt worden.

Creatieve uitingen van tassenafbeeldingen (tekening, graffiti, bewerkte foto) zijn van harte welkom!

TassenPicknick!

Om zoveel mogelijk jongeren de kans te geven om mee te doen, organiseren United Voices* en SZN deze zomer op diverse plaatsen in Nederland kosteloos een ‘TassenPicknick’. De jongeren krijgen een hapje, drankje en we zorgen voor enkele leuke buitenspelletjes. Tijdens de picknick helpen leden van United Voices en een SZN-medewerker met het uploaden van de tassen en bijbehorende verhalen. Jongeren die aan de picknick deelnemen, moeten als tegenprestatie (anoniem) hun tas online zetten.

Heb je interesse in TassenPicknick bij jouw instelling? Mail voor meer informatie of om je aan te melden naar Eliza Huizinga, Projectcoördinator United Voices: e.huizinga@zwerfjongeren.nl of bel 06-10536880.

*United Voices is het landelijk platform voor en door (ex-)dak- en thuisloze jongeren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op juli 30, 2012 door en getagd als .

Navigatie

United Voices

Zwerfjongeren

Een project van:

Financieel ondersteund door:

Financieel ondersteund door:

Ondersteund door:

%d bloggers liken dit: